ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДроти над рельсами стануть «золотими»

Дроти над рельсами стануть «золотими»

До 2016 року Укрзалізниця електрифікує 1467 км колії, орієнтовна вартість виконання робіт – близько 16 млрд грн

До 2016 року Укрзалізниця електрифікує 1467 км колії, орієнтовна вартість виконання робіт – близько 16 млрд грн.

Про це повідомив начальник Головного управління електрифікації та електропостачання Укрзалізниці Віталій Максимчук, інформує прес-служба відомства.

«Рішення про електрифікацію конкретної ділянки приймається з двох причин – або у рамках програми розділення пасажирського і вантажного ходів – для того, щоб підвищити швидкість пасажирського руху. Іншою причиною є електрифікація найбільш вантажонапружених ділянок. Для прикладу, електрифікація дільниці Волноваха-Запоріжжя є частиною електрифікації напрямку Кривбас-Донбас, за яким перевозяться великі обсяги стратегічної сировини. Також перспективним для нас є напрямок у бік Одеських портів», - розповів Віталій Максимчук.

Крім того, зусилля залізничників у найближчі роки будуть зосереджені на створення другого електрифікованого ходу на Крим. «Ділянка Долинська – Миколаїв – Херсон – Джанкой. Це створення другого електрифікованого пасажирського ходу на Крим, що дозволить збільшити кількість поїздів та їх швидкість. Реалізацію проекту заплановано розпочати у 2014 році, і не виключено, що для електрифікації будуть залучені кредитні кошти. Нині ми готуємо проектну документацію, техніко-економічне обґрунтування», - зазначив пан Максимчук.  

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)