ГоловнаКоментаріПодіїД.Шмигаль:"У жовтні запровадять додаткові виплати для пенсіонерів старше 75 років"

Д.Шмигаль:"У жовтні запровадять додаткові виплати для пенсіонерів старше 75 років"

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній Раді розповів про кроки Уряду з підвищення пенсійних виплат для українців.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді розповів про кроки Уряду з підвищення пенсійних виплат для українців.
 
Він зазначив, що в березні цього року була проведена індексація для більшості українських пенсіонерів. Зростання пенсій на 11% торкнулося майже 8 млн людей.
 
«У квітні цього року була проведена індексація пенсій для працюючих пенсіонерів, і вони так само отримали свої оновлені виплати. Крім того, підвищуються мінімальні пенсійні виплати разом із підвищенням прожиткового мінімуму 1 липня та 1 грудня цього року. Минулого року Уряд вперше запровадив програму доплат пенсіонерам, які старше 80 років. Тепер вони щомісяця додатково отримають по 500 грн», — підкреслив Прем’єр-міністр.
 
Також очільник Уряду наголосив, що 1 жовтня  так само вперше буде запроваджено додаткові виплати по 400 грн для пенсіонерів старше 75 років.
 
Прем’єр-міністр нагадав, що на засіданні Уряду 14 липня було ухвалено рішення про підвищення пенсій для військових.
 
«Доплати по 2 тисячі гривень будуть нараховані людям уже за липень. Загалом такі доплати торкнуться майже 400 тисяч людей. І це справедлива сума з огляду на те, що виплати іншим пенсіонерам індексувалися, а військовим пенсіонерам – ні», — зазначив Денис Шмигаль.
 

Крім того, Прем’єр-міністр відзначив, що Уряд продовжує спільно з профільним комітетом Парламенту працювати над тим, щоб запустити накопичувальну пенсійну систему. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
20 Липня 2021 p. 23:37
А хто повинен встановлювати лічильники води у квартирах? Вимірювання кількості проданого кожному покупцеві товару ( а компослуга - це товар) покладається на продавця, а не на покупця. Тобто, лічильники води у квартирах має встановлювати надавач компослуги, а не споживач.-------------------------------------Отже, допоки постачальник не встановить квартирні лічильники води, плата за воду для квартир без лічильників має нараховуватись згідно норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником.
Коля Пухов
20 Липня 2021 p. 23:40
Щодо холодної води ("АК Київводоканал") , то від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері.--------------------------------------------- Потім ця витрачена на полив вода розподіляється на споживачів, квартири яких без індивідуальних лічильників води. Це очевидна несправедливість. Чому усІ цІ поливання - виливання води на вулицю не за рахунок УСІХ мешканців будинку?