ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГД.Шмигаль:«Збільшення мінімальної заробітної плати — це тиск на бюджет й на бізнес»

Д.Шмигаль:«Збільшення мінімальної заробітної плати — це тиск на бюджет й на бізнес»

Збільшення мінімальної заробітної плати — це доволі вагомий тиск на бюджет й на бізнес, про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Збільшення мінімальної заробітної плати — це доволі вагомий тиск на бюджет й на бізнес, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі одного з телеканалів.
 
“Збільшення мінімальної заробітної плати — це доволі вагомий тиск на бюджет й на бізнес. Ці гроші треба десь взяти, вони не були заплановані в цьому бюджеті. Тому підняття до 5 тисяч — це фактично підняття мінімальної заробітної плати до фактичного прожиткового мінімуму в цьому році. Це була така задача-мінімум для нашого уряду. Плюс це такий моральний певний бар’єр у 5 тисяч грн”, — розповів Денис Шмигаль.
 
За його словами, у 2021 році до мінімальної заробітної плати буде додано 20%.
 
“Це відносно велике підняття...В цілому, підвищення мінімалки у 2021 році буде коштувати бюджету 159 млрд грн за нашими розрахунками. Частина з них повернеться в бюджет у вигляді сплачених податків зборів, інша частина піде в реальний сектор, пожвавлюючи споживання, пожвавлюючи виробництво переважно українських товарів”, — сказав Шмигаль.
 

Він зазначив, що наступного року уряд очікує зростання ВВП й це дає можливість закладати в бюджет підвищення мінімалки до 6 тисяч грн з 1 січня й до 6 500 грн з 1 липня. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
07 Вересня 2020 p. 17:33
«Збільшення мінімальної заробітної плати — це тиск на бюджет й на бізнес»-------------------------------------------Черговий ривок знецінення гривні.
Коля Пухов
08 Вересня 2020 p. 21:34
Є спостереження, що при досить помірних посадових окладах керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. --------------------------Тому є пропозиція для прем"єр-міністра, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим держкерівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.
Коля Пухов
09 Вересня 2020 p. 16:28
Уточнення-----------------Керівні працівники держустанов - це, наприклад, головбухи Управлінь освіти м.Києва. Про них точно відомо, що вони щомісяця отримували премії, що у декілька разів перевищували їх посадовий оклад. Скоріше всього, подібних керівних посад у державі досить багато, і кожне з них на цій посаді проїдає бюджет за п"ятьох....