ГоловнаКоментаріКоментаріДумки про економію не вигідні

Думки про економію не вигідні

В Україні процес децентралізації централізованої системи теплопостачання знаходиться сьогодні в активній стадії. Це не краще рішення проблеми в контексті всієї країни

«В Україні лише 10% населення розуміє свою роль в побудові системи енергоефективного споживання», - заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк в ході конференції 3-й Європейсько-Український Енергетичний День, організованого компанією Conference House, при медіа підтримці ІА «Україна Комунальна».

За його словами, решта 90% просто не розуміють, навіщо це треба, оскільки думати про економію їм не вигідно. «Але ми рухаємося до того, що економити доведеться в будь-якому випадку», - заявив міністр.

Голова Мінрегіону підкреслив, що для цього держава створить рамки за допомогою нормативно-правових актів, а також забезпечить відповідні умови для бізнесу, «щоб останньому було вигідно вкладати в цю сферу гроші і отримувати прибуток».

За його словами, вітчизняні системи життєзабезпечення потребують максимального збереження позитивних сторін центрального опалення в поєднанні із застосуванням найбільш прогресивних технологій. Модернізація систем теплопостачання має відбуватися паралельно з проведенням термомодернізації будівель.

Читайте також: «Зелені» гроші врятують теплоенергетику

«Потрібен омплексний підхід: повсюдна установка індивідуальних теплових пунктів, модернізація генерації, використання «вільного» тепла промислових підприємств, термоізолювання тепломереж, термомодернізація будівель. Все це можливо тільки за умови бюджетного фінансування модернізації об'єктів комунальної сфери, надання поворотних бюджетних кредитів та дольової участі населення», - розповів міністр.

Голова Ради Європейсько - Українського агентства Дейв Янг відзначив: «В Україні процес децентралізації централізованої системи теплопостачання знаходиться сьогодні в активній стадії. Це не краще рішення проблеми в контексті всієї країни, а тому такі дії повинні бути припинені. Індивідуальні газові котли обмежують їх власників - ті виявляються залежними від газу й не можуть користуватися альтернативними видами палива, які можуть виявитися дешевшими».

 

Марія Цатурян

 
Коментарі (0)