ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТарифи на проїзд пропонують встановлювати «на місцях»

Тарифи на проїзд пропонують встановлювати «на місцях»

Формувати тарифи на проїзд у громадському транспорті мають намір доручити органам місцевого самоврядування. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно під куполом Верховної Ради було зареєстровано законопроект №3049 «Про внесення змін до деяких законів України щодо тарифоутворення у сфері міського електричного та автомобільного транспорту».

У пояснювальній записці до документа зазначається, що метою законопроекту є врегулювання механізму тарифоутворення у сфері перевезення пасажирів міським транспортом відповідно до особливостей соціально-економічної ситуації регіону чи міст шляхом надання органам місцевого самоврядування повноважень в частині розроблення та затвердження порядків розрахунку тарифів на послуги міського електричного та автомобільного транспорту.

На думку ініціаторі, прийняття документа сприятиме підвищенню ефективності роботи органів місцевого самоврядування в частині формування тарифів на проїзд.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Сумах місцева влада буде розривати договори на перевезення пасажирів з недобросовісними перевізниками за порушення - самовільне підвищення вартості проїзду, незадовільний стан транспорту та грубість з боку водіїв.

 
Коментарі (0)