ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоФАС втрутиться в будівництво Керченського мосту

ФАС втрутиться в будівництво Керченського мосту

У Федеральній антимонопольній службі планують втрутитися в будівництво Керченського мосту, так як, на їхню думку, уряду РФ слід було б провести конкурс на реалізацію проекту, а не віддавати будівництво одному підряднику.

Уряду Росії слід було б провести конкурс на будівництво мосту через Керченську протоку, а не віддавати будівництво одному підряднику. Такої думки притримуються у Федеральній антимонопольній службі РФ - розповів її керівник Ігор Артем'єв, передають «Ведомости».

«На мій погляд, звичайно, можна було б провести конкурс з обмеженою участю або навіть звичайний конкурс, чітко сформулювавши умови», - сказав пан Артем'єв.
 
Глава ФАС зазначив, що об'єкт є унікальним. У Росії його здатні побудувати лише кілька компаній. «І якщо одна з них задіяла свої потужності на будівництві, умовно, мосту на острів Російський або через річку Лену, то у неї немає вільних потужностей, щоб будувати переправу», - зазначив пан Артем'єв.
 
Ігор Артем'єв завершив: «Ми будемо втручатися. І питання переправи (в Керч, - ред.) не закрито. І наша точка зору, яка буде висловлена: умови передкваліфікації повинні бути дуже жорсткими, тому що дуже складний об'єкт. Але конкуренція має бути, навіть якщо є лише дві компанії, які можуть це побудувати». 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Росії доповіли про початок будівництва мосту через Керченську протоку. За словами Міністра транспорту РФ, його планують завершити у грудні 2018 року.
 
Коментарі (0)