ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоФіброцемент – чи новинка це для будівельного ринку України?

Фіброцемент – чи новинка це для будівельного ринку України?

Хоча фiброцементнi плити в Україні, майже завжди, позиціонуються вітчизняними компаніями як нововведення, в Євросоюзі ця технологія вже стала нормою.

Хоча фiброцементнi плити в Україні, майже завжди, позиціонуються вітчизняними компаніями як нововведення, в Євросоюзі ця технологія вже стала нормою.

Європейські фірми почали її використовувати та просувати вже більше десятиліття тому. Попередником фіброцементних листів можна назвати цементно-азбестовий лист - винахід австрійського інженера Людвіга Гатчека, який не зазнав принципових змін в конструкції і виробництві протягом майже сотні років використання.

Однак, в 90-х роках минулого століття в ЄС вирішили припинити експлуатацію азбесту, оскільки різні практичні дослідження підтвердили канцерогенні властивості даного матеріалу. 

Фiбробетон з целюлозним волокном був розроблений вченими в якості безпечної заміни азбесту. Його будівельники й використовують по всій Європі. Целюлоза - екологічно чистий матеріал, що є основою бавовни та деревини. Тому, виробництво фіброцементних плит не несе в собі загрози для навколишнього середовища. Звичайно, фiброцементнi плити абсолютно безпечні як при будівництві, так і в ході експлуатації.
 
Фіброцементні панелі можна без всяких побоювань використовувати не тільки для зовнішнього оздоблення будівлі. Завдяки абсолютній нешкідливості, фiброцементнi плити також підходять для оформлення внутрішнього оздоблення та зонування будь-яких приміщень - від складів, до житлових будинків. Фіброцемент не має запаху, не виділяє токсичні випари і не пилить.
 
Для зручності, розташуємо переваги фіброцементних плит списком:
  • Екологічність (складається з природних мінеральних наповнювачів і цементу).
  • Довговічність (фібропанелі мають тривалий термін служби - від 50 років).
  • Вентиляція (фібропанелі «дихають» завдяки вентиляційним каналам, цілеспрямовано і планомірно інтегрованим в конструкцію).
  • Простота і відносна дешевизна монтажу (фібропанель не вимагає підготовки поверхні і відповідних погодних умов для установки).
  • Вологозахищені і міцність (фіброцемент не гниє, не піддається корозії та не горить).
  • Безліч варіантів оформлення (текстура і колір фібропанелей залишаються цілком на вибір користувача).
  • Доступність (вартість вас дуже порадує).
  • Фактичне самоочищення (дощ або сніг здатні легко очистити фiброцементнi плити від пилу та бруду).
Купити фiброцементнi плити в Україні зараз дуже легко, хоча вони і є безумовною новинкою для місцевого будівельного ринку. Наприклад, Fibrocement.com.ua унікальна компанія, яка налагодила постачання фіброцементних панелей в нашу країну безпосередньо від виробника. На їхньому сайті https://fibrocement.com.ua можна отримати безкоштовну консультацію фахівців.
 
Бажаючим перевірити зовнішній вигляд плит з фіброцементу, що називається, вживу, доступний шоурум. У ньому можна особисто переконатися в якості продукту.
 
Коментарі (0)