Феодосію реанімують

Згідно генерального плану Феодосії планується кардинальне оновлення міста.

Завершений наприкінці 2011 року генеральний план Феодосії передбачає повне переформатування міста.

Зокрема, переформатування охоплює ліквідацію об'єктів, які суперечать нормативним вимогам, переселення людей зі старого житлового фонду і забруднених територій.
 
Нового житла планується побудувати 923 тис. кв м, з яких 47% - багатоквартирні будинки, причому переважно на вільних територіях в районі Комиші-2, тобто їх можна зарахувати до соціального житла.
 
Крім того, розробники генплану пропонують кардинальні зміни: перенесення залізниці з центру міста на північну околицю разом із залізничним і автовокзалом.
 
Керівник майстерні інституту «Дніпроместо» Тетяна Губенко вважає конфліктною ситуацією, «коли в прибережній частині знаходиться залізнична гілка і тут же курортно-рекреаційні заклади і господарський комплекс, все це гальмує розвиток курортного потенціалу».
 
Навколо Феодосії повинна бути об'їзна дорога Сімферополь - Керч, для цього доведеться осушити болота вздовж Золотого пляжу.
 
Також розробники генплану для забезпечення туристичних та санітарних перевезень пропонують побудувати вертолітний майданчик північніше керченського шосе.
 
 
Коментарі (0)