ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійФінансування ремонту доріг підтримають додатковими держгарантіями

Фінансування ремонту доріг підтримають додатковими держгарантіями

Для раціонального використання коштів Уряд надав додаткові державні гарантії з метою залучення коштів для фінансування будівництва доріг, зробивши відповідний перерозподіл у зв’язку із закінченням бюджетного року.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

Відповідно до Бюджетного кодексу бюджетний період починається 1 січня і закінчується 31 грудня того ж року. Щороку приймається Закон «Про державний бюджет України», а також постанови Кабінету Міністрів на реалізацію відповідних статей, які регламентують порядок надання гарантій та використання коштів. Зокрема, на реалізацію статті 6 Закону «Про державний бюджет України на 2012 рік», було прийнято 6 постанов Уряду за відповідними напрямками надання державних гарантій. У зв’язку з закінченням бюджетного року деякі проекти не були реалізовані в повному обсязі. Внаслідок цього Урядом було прийнято постанову від 21 грудня 2012 року №1178 «Деякі питання надання державних гарантій у 2012 році».

Нею передбачено збільшення можливого обсягу надання державних гарантій за запозиченнями Укравтодору до 17,4 млрд грн за рахунок перерозподілу невикористаного залишку.

Залучення цих коштів дасть змогу виконати додатковий обсяг робіт з будівництва та реконструкції автомобільних доріг. З них 2,25 млрд грн передбачається спрямувати на будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро в м. Запоріжжі.

Таким чином, Державне агентство автомобільних доріг отримає можливість здійснити запозичення під державні гарантії. Ці кошти необхідні для виконання зобов'язань, що виникають у зв'язку з фінансуванням об'єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, придбанням дорожньої техніки та обладнання.

Як відомо, відповідним рішенням Уряду перерозподілено, зокрема,  держгарантії, які були видані на будівництво LNG-терміналу у 2012 році. Однак до завершення року скористатися ними не буде можливості.

У наступному році, відповідно до статті 6 Закону «Про Державний бюджет на 2013 рік», встановлено відповідні напрямки надання державних гарантій. В тому числі, держгарантії передбачено і за зобов’язаннями суб’єктів господарювання, об’єкти державної власності яких належать до сфери управління Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. Вони здійснюють реалізацію національних проектів, в тому числі і будівництва LNG-терміналу.

 
Коментарі (0)