ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняФонд енергоефективності отримав 70 заявок у програмі "ВідновиДІМ"

Фонд енергоефективності отримав 70 заявок у програмі "ВідновиДІМ"

Фонд енергоефективності отримав 70 заявок від об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на участь у програмі “ВідновиДІМ”

 

Фонд енергоефективності отримав 70 заявок від об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на участь у програмі “ВідновиДІМ”, з яких 32 проєкти повністю або частково завершено.

“На сьогодні Фонд енергоефективності отримав від ОСББ 70 заявок на участь у програмі “ВідновиДІМ” на суму понад 149 млн грн. Це майже 5 тис. українських родин, які завдяки нашій програмі зможуть відновити свої будинки й повернутися до нормального життя”, – повідомили у пресслужбі фонду агентству “Інтерфакс-Україна”.

За даними фонду, 32 ОСББ уже отримали перший транш за програмою, що становить 70% загальної суми фінансування. Сьогодні ремонтні роботи виконують у багатоквартирних будинках у Київській, Житомирській та Сумській областях.

Програма також розширила географію участі. До пілотних областей – Київської, Чернігівської, Житомирської та Сумської – приєдналися Миколаївська та Дніпропетровська області, а також Київ. Найактивніше заявки надходять від Київської та Житомирської областей, уточнили у пресслужбі.

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року Фонд енергоефективності України запустив програму “ВідновиДІМ”, яка передбачає повне відшкодування коштів на ремонт пошкоджених унаслідок російської агресії багатоквартирних будинків. Згідно з умовами, ОСББ отримують аванс у розмірі 70% загальної суми, а після завершення ремонтних робіт – решту 30%. Максимальний розмір гранту на проєкт – 7,2 млн грн.

На пілот проєкту, що охоплює ремонт 60-100 будинків, Європейський Союз спрямував EUR5 млн. Пізніше 28 листопада 2022 року Фонд енергоефективності, ЄС та IFC уклали угоду про грантове фінансування програми на EUR25 млн.

 

 

 
Коментарі (0)