ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазотранспортну систему підготують до зими за сотні мільйонів

Газотранспортну систему підготують до зими за сотні мільйонів

Газотранспортну систему підготують до опалювального сезону за сотні мільйонів. Крім планових робіт на газопроводах, також буде створено запас резервних труб, запчастин та іншого необхідного устаткування.

ПАТ «Укратрансгаз» на підготовку до опалювального сезону, яку розпочато цього місяця, витратить 400 млн грн. Зокрема, на ці гроші заплановано провести 31 комплексний захід для безперебійного проходження осінньо-зимового періоду. Про це повідомили у прес-службі «Укртрансгазу».

«Заплановано провести капітальний ремонт 34 кілометрів магістральних газопроводів, реконструкцію та ремонт 269 газорозподільних станцій, обстеження 544 підводних та 249 надводних переходів через водні перепони, внутрішньотрубну діагностику 335 кілометрів трубопроводів», - зазначається у повідомленні.

Крім цього, в «Укртрансгазі» наголошують, що крім комплексних заходів, щороку створюється і запас труб, запасних частин, хімічних реагентів та запірно-регулюючого устаткування в обсязі 1200 тонн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підготовка до опалювального сезону 2015-2016 років буде ґрунтуватися на впровадженні енергоощадних заходів. Відтак, чиновники наголошують на необхідності реалізації проектів щодо економії дефіцитних енергетичних ресурсів. Адже, як зазначив у Мінрегіоні, під час проходження осінньо-зимового періоду 2014-2015 років, вдалося на 100% забезпечити теплом увесь житловий фонд та об’єкти соціальної сфери України.

 
Коментарі (0)