ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазові конфлікти зникнуть до 2020 року

Газові конфлікти зникнуть до 2020 року

Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко переконаний, що конфліктні питання між Україною і Росією щодо газопостачання будуть зняті до 2020 року.

Конфліктні питання між Україною і Росією по природному газу зняті до 2020 року. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я сподіваюся, що так», - сказав він, відповідаючи на питання «Чи означають підписані домовленості в Москві, що конфлікт щодо газу з Росією знято до кінця дії газових контрактів?».

Юрій Бойко зазначив, що доповнення до газових контрактів торкнулися тільки зміни ціни, але не торкнулися обсягів закуповуваного Україною російського газу. Зокрема, в контракті збережено положення «бери або плати».

На думку Віце-прем'єра, до налагодження діалогу сторони підштовхнула політична ситуація.

«Була принципова позиція нашого президента, що ми готові на будь-яку модель співпраці з РФ, але паритетно - на братських основи: якщо консорціум - то 50 на 50, якщо власність ГТС 50 на 50. На жаль, ми не отримали чіткого сигналу з боку російських колег про те, що вони готові на таку модель. Тому так важко йшли переговори», - додав він.

Нагадаємо, 17 грудня «Газпром» і «Нафтогаз України» у присутності президентів двох країн підписали доповнення до Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік» від 19 січня 2009 року. Підписаний документ дозволяє «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, тоді як зараз вона становить 400 дол.

 
Коментарі (0)