ГоловнаКоментаріГазопостачанняГазові проблеми Україна та Росія розділили порівну

Газові проблеми Україна та Росія розділили порівну

Україна підкинула «Газпрому» великі проблеми, вважають експерти. Тепер «Газпрому» доведеться терміново шукати інших покупців свого палива.

«Газпром» зазнає великих збитків через призупинення закупівель його газу «Нафтогазом». Таку думку висловив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук, пише Gazeta.ua.

«Газпром» зазнає великих збитків, тому що має терміново шукати інших покупців газу, від його відмовилась Україна, в Європі чи інших країнах світу. Але вони не горять бажанням закуповувати додаткові обсяги газу, адже це і додаткові витрати грошей», - сказав пан Корольчук.

За його словами, головні причини відмови від газу - економія та брак коштів у державному бюджеті.

Читайте також: Україна частково скидає газовий тягар

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» до кінця поточного року може не закуповувати газ у «Газпрому». Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Він зазначив, що в України в ПСГ достатня кількість газу і немає необхідності закуповувати газ у Росії. Україна може почати закупівлю, коли виникне така необхідність, підкреслив Міністр.

Водночас російські експерти пов’язують проблему з нестачею коштів української компанії.

«Це проблема, традиційно, пов'язана в тому числі з тим, що не всі споживачі в Україні акуратно платять за газ, особливо це стосується ЖКГ, яке серйозно субсидується, і коштів у бюджеті України не вистачає, відповідно НАК «Нафтогаз України» не отримує коштів від споживачів і відповідно не може розплатитися з «Газпромом», - сказав голова Євразійського банку розвитку Ігор Фіногенов.

 
Коментарі (0)