ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна частково скидає газовий тягар

Україна частково скидає газовий тягар

Газові проблеми не залишають Україну. Втім, на тлі останніх подій, в уряді запевняють, що Україні частково вдалося виконати завдання щодо суттєвого зменшення закупівлі газу за контрактом 2009 року.

Уряд України і НАК «Нафтогаз України» в цілому виконали завдання щодо суттєвого зменшення обсягів закупівлі газу за контрактом, укладеним з Росією в 2009 році, заявив Віце-прем'єр міністр Юрій Бойко, пише «Інтерфакс - Україна».

«В цілому, те завдання, яке ставив президент нашої країни - максимально зменшити закупівлі за контрактом, який був підписаний попереднім урядом і приніс багато горя нашій економіці - в цілому це завдання «Нафтогаз України»та уряд виконали», - сказав Юрій Бойко.

Він підкреслив, що в 2013 році Україна купує у Росії лише 11 млрд кубометрів газу, в той час як три роки тому ця цифра становила 40 млрд кубометрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна не оплатила постачання газу за серпень, заборгувавши 882 млн дол Росії. Так, російський уряд попередив, що у разі якщо українськими партнерами не  буде погашено поточну заборгованість вчасно, вже з грудня можливий перехід поставок російського газу на адресу «Нафтогазу України» на 100% передоплату.

«Що стосується інформації, яка з'явилася від наших російських колег, я можу сказати тільки, що у нас дійсно є деякі проблеми з проплатою газу з боку нашої комунальної сфери. Заборгованість дуже велика, і ми сподіваємося, що найближчим часом комунальники впораються і зменшать її», - прокоментував ситуацію Юрій Бойко.

Як стало відомо раніше, борг ТКЕ перед «Нафтогазом» становить 17,5 млрд грн, що є рекордною сумою з часів здобуття Україною незалежності. У разі введення «Газпромом» передплати за постачання газу, НАК буде змушений ввести її для теплопостачальних компаній.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що за три роки Україна переплатила за газ до 20 млрд доларів.

 
Коментарі (0)