ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазова війна з Україною заплямує репутацію «Газпрому»

Газова війна з Україною заплямує репутацію «Газпрому»

У ЄС переконані, що можливе припинення Росією постачання газу до України з 3 червня негативно позначиться на репутації «Газпрому». Компанія зазнає втрат, якщо європейські споживачі залишаться без палива взимку.

Росія й Україна повинні домовитися щодо ціни на газ, в іншому випадку країнам ЄС може не вистачити «блакитного» палива взимку, а це у свою чергу негативно позначиться на репутації «Газпрому». Такої думки дотримується Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Зокрема, на цьому посадовець наголосив, коментуючи заяву Росії про можливе припинення постачання газу до України з 3 червня, - повідомляють ЗМІ.

«Якщо вони не домовляться, то взимку може не вистачати газу для країн, які його потребують. Але це також може призвести до величезних репутаційних втрат для «Газпрому», оскільки у нього є обов'язок забезпечити клієнтів газом», - наголосив пан Сікорський.

Окрім того, він підтвердив наміри ЄС стосовно допомоги Україні у вирішенні проблеми з «блакитним» паливом.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Росія з червня переводить Україну на передоплату за поставки газу: «Газпром» виставить рахунок «Нафтогазу» вже 13 травня і буде чекати його оплати до 2 червня включно.

У свою чергу країни «Великої сімки» заявили про бажання допомогти Україні і іншим європейським країнам збільшити обсяги видобутку нафти і газу, а також виробництво альтернативних видів енергоносіїв для зміцнення енергонезалежності від російського палива.

 
Коментарі (0)