ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазову проблему сподіваються вирішити до завтра

Газову проблему сподіваються вирішити до завтра

У Росії попереджають, про те, що газ по передоплаті може піти вже з грудня. Однак, в Україні розраховують вирішити питання максимально швидко.

Україна розраховує вирішити питання з оплатою російського газу сьогодні-завтра. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, пише «Інтерфакс Україна».

За його словами, в даний час у Москві перебуває українська делегація на чолі з головою правління НАК «Нафтогаз України» Євгеном Бакуліним.

«Ми завжди розраховувалися і розрахуємося в цей раз з нашими партнерами... Бувають звичайно неузгодженості, бувають питання по термінах. Тому є невеликі затримки з платежами», - сказав Міністр.

Він підкреслив, що результати переговорів варто очікувати до четверга.

«Розраховуємо сьогодні, максимум завтра», - сказав Едуард Ставицький.

Міністр також висловив надію, що російський «Газпром» не стане вводити передоплату через затримку Україною платежу за поставлений газ.

«Сподіваюся, що наші партнери будуть виходити не з політичних, а з бізнес-інтересів», - додав він.

У той же час, заступник голови правління «Газпрому» Валерій Голубєв зазначив, що переведення постачань російського газу на адресу «Нафтогазу України» на 100% передоплату можливий вже з грудня, якщо українські партнери не погасять поточну заборгованість.

«Перехід на передоплату - це контрактна норма. І якщо вони дійсно найближчим часом не погасять, хоча терміни вже всі пройшли, може вийти так, що, не заплативши аванс протягом листопада - першого грудня, вони потраплять у ситуацію, коли почне діяти цей пункт договору», - заявив Валерій Голубєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше стало відомо, «Нафтогаз» не здійснив оплату поставки газу за серпень, заборгувавши 882 млн дол. Росії.

«Ситуація дуже серйозна, враховуючи, що за контрактом, у разі порушення умов платежів, передбачений перехід на систему передоплати за поставку газу. Це питання треба вирішувати. І робити це терміново!» - заявив голова «Газпрому» Олексій Міллер.

 
Коментарі (0)