ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна і Росія по-різному оцінюють газову проблему

Україна і Росія по-різному оцінюють газову проблему

Український уряд називає нинішні проблеми газової заборгованості перед російською компанією не критичними. Втім, у Росії вважають інакше.

Питання розрахунків з Росією за газ український уряд тримає під контролем, однак ця проблема двох господарюючих суб'єктів - НАК «Нафтогаз України» і «Газпрому». Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров, пише Zn.ua.

«Уряд тримає питання на контролі, але це проблема насамперед двох господарюючих суб'єктів і вони повинні розбиратися», - сказав Прем'єр-міністр у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію з затримкою розрахунків за спожитий російський газ.

Зокрема, Микола Азаров зазначив, що певні проблеми є, але вони не критичні.

При цьому, на слова українського Прем'єра про «не критичну» ситуацію неодмінно відреагував голова російського уряду Дмитро Медведєв.

«З боку України вже з'явилися повідомлення, реакція. Вони кажуть, що проблеми з оплатою газу є, але вони не є критичними. Я боюся, що це занадто м'яка оцінка. Проблеми є і вони цілком критичні» - заявив Дмитро Медведєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, не сплативши постачання газу за серпень, Україна заборгувала 882 млн дол. Росії. У «Газпромі» надзвичайно стурбовані ситуацією, що склалася зараз.

«Ситуація дуже серйозна, враховуючи, що за контрактом, у разі порушення умов платежів, передбачений перехід на систему передоплати за поставку газу. Це питання треба вирішувати. І робити це терміново!» - заявив голова «Газпрому» Олексій Міллер.

 
Коментарі (0)