ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» готується тягнути трубу в Крим

«Газпром» готується тягнути трубу в Крим

Росія готується протягнути трубу для газозабезпечення Криму. На це планують витратити від мільйони доларів.

Російська компанія «Газпром» готова будувати газопровід до Криму. Про це розповіли в Мінстерстві енергетики РФ, повідомляє видання «Ведомости».

Наразі у «Газпромі» вирішують, звідки тягнути трубу: з Анапи чи з Краснодару. Вартість проекту оцінили в суму від 200 млн дол. до 1 млрд дол. «Перший варіант передбачає будівництво 400-кілометрової труби від Краснодара до Севастополя. Її потужність може скласти до 10 млрд куб. м в рік. А вартість - до 1 млрд дол., говорить представник Міненерго. Але є варіант і дешевше – від Анапи. В такому випадку довжина труби не перевищить 100 км, а вартість - 200-300 млн дол.», – йдеться в повідомленні.
 
«Без газу в Криму неможлива нова генерація, тому ймовірність будівництва - понад 90%, - коментує федеральний чиновник виданню «Ведомости».
 
До речі, 26 березня нелегітимний Парламент Криму ухвалив забезпечувати потребу півострова в природному газі за рахунок власного видобутку
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Російська Федерація планує збільшити видобуток газу в Криму. Його планують наростити в 1,5-2 рази. Наразі в «Газпромі» вже є пропозиції шодо даного питання.
 
Коментарі (0)