ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» хоче постачати газ в Європу повз Україну

«Газпром» хоче постачати газ в Європу повз Україну

У «Газпромі» знову заговорили про наміри відмовитися від українського транзитного коридору. Кажуть - хочуть реалізувати проект нового газогону в Туреччину.
У російському газовому гігантові «Газпром» знову заявили, що мають намір відмовитись від українського транзитного коридору при постачаннях газу до Європи. Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії.
 
У прес-службі зазначили, що рада директорів ВАТ «Газпром» схвалила роботу, яка проводилася компанією, після диверсифікації експортних маршрутів і підвищення конкурентоспроможності російського газу.
 
«Для забезпечення надійного збалансованого постачання газу на європейські ринки, а також з метою мінімізації ризиків, пов'язаних з транзитом газу територією третіх країн, «Газпром» веде системну роботу з розширення вже наявних і створення нових газотранспортних маршрутів", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що в стадії реалізації перебуває проект нового газопроводу потужністю 63 млрд кубометрів з Росії у напрямку Туреччини.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у «Нафтогазі» заявили, що не можуть внести додаткову передоплату за поставки російського газу, поки не будуть впевнені, що «Газпром» неухильно дотримується своїх контрактних зобов'язань.
 
Коментарі (0)