ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» натякнув про ціну на газ для України

«Газпром» натякнув про ціну на газ для України

ОАО «Газпром» допускає, що середньорічна ціна поставок природного газу Україні в наступному році становитиме 352 дол/тис. куб. м

Про це повідомило «Інтерфакс-Агентству газової інформації» джерело, знайоме з планами компанії. За його словами, очікуваний обсяг поставок – 40 млрд куб. м.

Нагадаємо, що середньорічна ціна на російський газ, закладена у проекті держбюджету на 2013 рік, становить 421 дол/тис. куб. м.

Ціна імпортованого НАК «Нафтогаз України» російського природного газу у першому кварталі нинішнього року склала близько 416 дол / тис. куб. м, у другому – близько 425долл/тис. куб. м., в третьому – 426 дол. У четвертому кварталі поточного року ціна прогнозується на рівні 417 дол/тис. куб. метрів.

У наступному році Україна планує скоротити закупівлю російського газу. Зокрема в заявці «Нафтогазу» на закупівлю газу на наступний рік фігурує об'єм 24,5 млрд куб. м газу. На думку українського керівництва, базова ціна в 450 дол/тис. куб. м в цій формулі завищена і повинна становити близько 250 дол/тис. куб. м. Однак перегвори з Росією, які тривають два роки покищо безрезультатні.

Експерти вважають, що Росія може піти на зниження ціни в обмін на отримання в повну або часткову власність української газотранспортної системи або приєднання України до Митного союзу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)