ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» порахував борги «Нафтогазу» за газ для Донбасу

«Газпром» порахував борги «Нафтогазу» за газ для Донбасу

У «Газпромі» заявляють, що у цьому році Україна заборгувала більше чверть мільярда доларів за поставки газу на Донбас. Окрім того, Москва наголошує, що від цього і залежатиме подальша співпраця «Газпрому» та «Нафтогазу».

ВАТ «Газпром» представив НАК «Нафтогаз України» рані нок на сплату поставок природного газу на території Донецької та Луганської областей, передають «РИА новости» з посиланням на звітну документацію російського газового монополіста.

Згідно з розрахунками «Газпрому», Київ має виплатити більше чверті мільярда доларів за поставки «блакитного» палива на Донбас з боку Росії.

«У 2015 році утворилася заборгованість за постачання газу на південний схід України порядку 256,5 мільйона доларів. Перспективи взаємовідносин компаній щодо постачання природного газу в Україну повністю залежать від вирішення питання погашення заборгованості», - йдеться у звіті.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за останні сім днів Україні різко скоротила імпорт природного газу з Російської Федерації. Порівняно з першим тижнем листопада, попередня заявка сьогодні менша на 35 млн куб м.

 
Коментарі (0)