ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Газпром» вимагає мільйони від «Нафтогазу»

«Газпром» вимагає мільйони від «Нафтогазу»

«Газпром» звинуватив «Нафтогаз» у «несанкціонованому осіданні» газу майже на 6 млн дол. В українській компанії вважають дані звинувачення безпідставними.

ПАТ «Газпром» звинуватив НАК «Нафтогаз України» у «несанкціонованому осіданні» на території України обсягів газу на суму 5,861 млн дол.. Про це йдеться у звіті компанії.

Відповідно заяву «Газпром» направив в арбітраж у Стокгольмі в рамках ініційованої українською стороною справи про перегляд контракту на транзит газу.

Згідно з повідомленням, російський монополіст очікує винесення рішення арбітрами до кінця січня 2017 року.

У свою чергу, у НАК «Нафтогаз України» дані звинувачення вважають безпідставними.

Зокрема, директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook зазначив, що російська компанія висунула ці звинувачення вже давно - ще в жовтні 2015 року.

Також він наголосив, що сума претензій російської сторони дуже маленька.

«Там дуже маленька сума, як для наших розглядів з «Газпромом» - менше 6 мільйонів. Нагадую, що в нашому процесі в Стокгольмі позови з обох сторін вимірюються вже десятками мільярдів доларів. Але головне не це. Головне те, що ці звинувачення абсолютно безпідставні. Що ми й доводимо в рамках арбітражу. І той факт, що про це ви читаєте тільки зараз, і ніхто в Європі з цього приводу не переживав і не переживає, говорить про те, що «Газпрому» вже ніхто не вірить і в Європі», - повідомляє пан Вітренко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, поставки газу в Україну Росія планує здійснювати до 2018 року. Поміж тим, у «Газпромі» мають намір експортувати більше 40% «блакитного» палива від річної потреби.

 
Коментарі (0)