ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаГенпрокуратура «зірвала» поставки вугілля з ПАР

Генпрокуратура «зірвала» поставки вугілля з ПАР

Південна Африканська Республіка більше не постачатиме вугілля в Україну. Тамтешній постачальник відмовився від подальшої співпраці з українською стороною, боячись за свою репутацію через перевірки Генпрокуратури.

Південна Африканська Республіка більше не зацікавлена у продажі вугілля Україні. Постачальник з ПАР Steel Mont відмовляється підписувати нову угоду на поставки твердого палива з компанією «Укрінтеренерго». Про це заявив директор «Укрінтеренерго» Володимир Зіневич, - повідомляє «РБК-Україна».

За його словами, причиною розриву співпраці стали перевірки, які розпочалися в Україні з боку Генеральної прокуратури.

«На сьогоднішній момент у нас є підписана специфікація на 500 тис. тонн. Більше трейдер (Steel Mont, - ред.) не хоче мати справ. Йому зараз доводиться вирішувати дуже складні репутаційні питання з банком, зі своїми партнерами, інститутами... Для таких компаній, які займаються міжнародною торгівлею, репутаційні ризики вкрай важливі», - заявив пан Зіневич.

Він зазначив, що ціна третьої специфікації (поставка 500 тис. тонн) становить близько 50 млн гривень.

Читайте також: Міненерго «відхрестилося» від вугільних справ із терористами

Нагадаємо, Кабінет Міністрів уклав угоду з Південно-Африканською Республікою на поставку 1 млн тонн вугілля.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан 10 листопада побував у головному слідчому управлінні Генпрокуратури. Там він дав свідчення, зокрема, щодо закупівлі Україною вугілля в Південноафриканській Республіці. За словами Міністра, він проходить в якості свідка в кримінальному провадженні, відкритому ГПУ з приводу зловживань у вугільній галузі.

Нагадаємо, перші 84,2 тис. т вугілля з ПАР прибули в Україну 23 жовтня. Друге судно з 79 тис. т вугілля з ПАР прибуло в Україну 30 жовтня. 9 листопада 2014 року, з ПАР прибуло третє судно Bottiglieri Challenger з енергетичним вугіллям антрацитної групи об'ємом близько 85 тис. тонн.

Примітно, як повідомляла «Україна Комунальна», днями у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості порахували, що іншої альтернативи, як домовлятися з окупованими шахтами на сході країни про постачання вугілля, немає. Це буде більш економічно вигідно ніж постачання твердого палива з Росії чи ПАР.

 
Коментарі (0)