ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійГолосіївський парк за одну ніч втратив сотню дерев

Голосіївський парк за одну ніч втратив сотню дерев

Незаконна вирубка лісу спіткала на цей раз Голосіївський природний парк. При цьому, як стверджують активісти, мета зловмисників - зовсім не деревина, а земля, яку пригледіла одна будівельна компанія

На території Національного природного парку Голосіївський невідомі за ніч вирізали 102 дерева, серед них - дуби, сосни, граби, липи, клени, груші. Про це в своєму фейсбуці повідомляють активісти. Крім уже спиляних, є ще велика кількість дерев, помічених для зрізання. Очевидно, за одну ніч не вдалося спиляти таку кількість дерев.

Зупинити вирубку, за словами активістів, вдалося завдяки активній позиції місцевих жителів.

Проте, особам, причетним до злочину, вдалося втекти. Приїхала на місце події поліція прийняла кілька заяв про правопорушення, склала акт і вилучила бензопили.

За неофіційною інформацією, на частину території, де сталася вирубка дерев, претендує якась будівельна компанія. Представники громадськості просять киян приєднатися до протесту проти вирубки і не дати знищити екосистему парку.

Нагадаємо, в Голосіївському парку також відбувається незаконний видобуток піску. Це призвело до обміління річки Сіверка і висихання заболоченого лісу в заказнику Лісники. Через це гинуть ольшаники і червонокнижні рослини, тварини - зокрема, європейська болотяна черепаха. По всій території кар'єру зустрічаються тушки загиблих бобрів і качок, місцевість загиджені відходами, варто дуже неприємний запах.

 

 
Коментарі (0)