ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГолова «Центренерго» розповів, як в Україні з’явилося Російське вугілля з ПАР

Голова «Центренерго» розповів, як в Україні з’явилося Російське вугілля з ПАР

«Центренерго» закупила в Російській Федерації близько 150 тисяч тонн вугілля, що проходило по документам, як вугілля з ПАР. Керівництво виправдовується, мовляв по документам все гаразд

 

Вугілля з Російської Федерації, яке завозилося із зазначенням південноафриканського походження, «Центренерго» закупило у держпідприємства з зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго».

Про це розповів в. о. гендиректора «Центренерго» Олег Коземко, йдеться у повідомленні Укрінформ.

«Перед тим, як купувати вугілля у приватних структур, спочатку я звертаюся до державних компаній. ДПЗД «Укрінтеренерго» запропонувала це вугілля. Вони надали всі документи», - зазначив  Коземко.

За його словами, паливо було закуплено на вигідних умовах. Воно коштувало дешевше, ніж поставки з ПАР через українські порти. Окрім цього, оплату  «Укрінтеренерго» було надіслано одразу після прибуття вугілля, тоді як зарубіжні постачальники вимагають передоплату у вигляді банківського аккредитива.

«Я перевірив це вугілля. Воно відповідало сертифікату якості. Контракт перевіряли дві інспекції. Порушень не знайшли», - додає він.

Нагадуємо, що в першому кварталі компанія «Центренерго» закупила в Російській Федерації близько 150 тисяч тонн вугілля, що належить гонконгській компанії Cortex Sales Limited. Паливо экспедирувала російська компанія «РЖД «Логістика».

У сертифікатах якості та митних деклараціях країною походження вугілля була вказана ПАР.

 
Коментарі (0)