ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГолова Мінрегіону «мітить» у спікерське крісло

Голова Мінрегіону «мітить» у спікерське крісло

Голова Мінрегіону не відмовиться від крісла спікера Верховної Ради, якщо буде таке рішення. Підкреслює, що завжди готовий брати на себе відповідальність.

Представник партії «Блок Петра Порошенко» Володимир Гройсман готовий обійняти посаду голови Верховної Ради України нового VIII скликання. Про це він сказав сьогодні журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє «Сегодня.uа».

«Завжди готовий брати на себе відповідальність», - зокрема, заявив пан Гройсман, відповідаючи на відповідне питання.

При цьому він підкреслив, що визначатиме, хто стане головою парламенту, буде «виключно Верховна Рада».

Чи буде розглядатися сьогодні на засіданні  питання обрання керівництва Верховної Ради, чиновник зазначив: «Сьогодні має бути (це питання - ред.) внесено до порядку денного».

Примітно, що з лютого поточного року Володимир Гройсман суміщає дві посади - Віце-прем'єр-міністра і Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального  господарства. До цього чиновник був мером Вінниці.

Нагадаємо, Верховна Рада восьмого скликання обрана в ході позачергових парламентських виборів 26 жовтня. Вперше під куполом не буде комуністів, а кількість жінок збільшиться до 49. Цікаво, що серед новообраних нардепів 410 мають вищу освіту, при цьому 144 політика закінчили два або більше вищих навчальних закладів. 54 депутати можуть похвалитися, що є кандидатами, а 27 - докторами наук. Як і раніше, найстаршим нардепом у стінах ВР залишиться Юхим Звягільський. Крім того, в новому скликанні парламенту менше кандидатів, які ніколи не працювали під куполом. Замість цього з'явилися військові і комбати, і додалася кількість журналістів.

У порядку денному роботи нардепів сьогодні - 12 питань. Правда, всі вони суто технічні - жодного законопроекту.

 
Коментарі (0)