ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГреція підтримала будівництво «Південного потоку»

Греція підтримала будівництво «Південного потоку»

Європа лише послабила хватку, а Греція вже заявляє про готовність до продовження реалізації Південного потоку на чолі із російським Газпромом

Міністр енергетики Греції Панос Скурлетіс 7 серпня заявив, що  Афіни позитивно оцінюють перспективу будівництва газопроводу «Південний потік» по дну Чорного моря.

Про таку заяву міністра енергетики Греції повідомляє інформаційне агентство Euractiv.

В інтерв'ю недільній газеті Real News Панос Скурлетіс представив план розвитку енергетики і повідомив про можливість реалізації проекту газопроводу «Південний потік» на чолі з «Газпромом».

На питання про те, чи зближення між Москвою і Анкарою може призвести до відновлення роботи над проектом «Південний потік», Скурлетіс відповів, що його будівництво не протирічить європейській стратегії.

У той же час, минулого тижня прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов обговорив по телефону з президентом Росії Володимиром Путіном створення робочих груп для вирішення питання, що робити із старими спільними незавершеними енергопроектами. До них відносяться будівництво газопроводу «Південний потік» та спорудження АЕС в Белене.

 

 
Коментарі (0)