ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняГройсман бачить українську енергонезалежність через два роки

Гройсман бачить українську енергонезалежність через два роки

Український уряд буде домагатися реалізації політики незалежної України за два найближчі роки.

Український уряд буде домагатися реалізації політики незалежної України за два найближчі роки.

Як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України з посиланням на заяву глави уряду Володимира Гройсмана, починаючи з 2018-го року, енергоефективні заходи масово будуть впроваджуватися у всіх сферах життя, і поняття енергоефективності буде пріоритетним напрямком на ринку будівництва та розвитку інфраструктури.

Український прем'єр підкреслив, що країна може якщо не повністю стати на рейки енергонезалежності, то істотно знизити енергозалежність за укаанний період часу. В цілому у неї є широкі перспективи і в плані збільшення видобутку потужностями держкомпанії «Українська газова видобуток», і в сфері зростання потужностей, якими володіють приватні видобувні компанії.

До 2020-го року, згідно з планом, в Україні заплановано видобувати 20 мільярдів кубометрів газу. Однак оскільки за підсумками минулого року країна споживала 33 мільярди кубометрів, буде потрібно взаємодія з приватними компаніями, а також необхідні енергозберігаючі заходи. За словами Гройсмана, вже наступної осені в країні буде запущений новий механізм Держфонду енергоефективності, що дозволяє проводити системну модернізацію житлового сектора.

 

 
Коментарі (0)