ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГройсман: Через вугільну блокаду Україна втратила 1% ВВП

Гройсман: Через вугільну блокаду Україна втратила 1% ВВП

В Уряді мають намір знайти інші шляхи зростання ВВП.

В Уряді мають намір знайти інші шляхи зростання ВВП.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що через вугільну блокаду Україна втратила 1% валового внутрішнього продукту (ВВП).

 Про це Гройсман сказав, перебуваючи з  робочою поїздкою в Маріуполі Донецької області, передає прес-секретар прем’єр міністра Дмитро Столярчук в Twitter.

При цьому уряд планує знайти інші шляхи зростання ВВП.
«Глава уряду в Маріуполі: Україна через вугільну блокаду втратила 1% ВВП. Та ми знайдемо рішення для продовженням росту», - відзначається в повідомленні.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що блокада непідконтрольних районів Донбасу віддалила їх деокупацію.

Нагадаємо, надзвичайні заходи на енергоринку країни були введені рішенням Кабінету міністрів 17 лютого у зв'язку з блокадою поставок вугілля марки «А» (антрацит).
Додамо, 11 травня Кабінет міністрів продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електроенергетики ще на один місяць.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відзначив, що  завдяки цим заходу держава вже заощадила 1,7 мільйон тонн вугілля. В результаті  його запаси на складах збільшилися до 2,2 мільйонів тонн.

 
Коментарі (0)