ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГройсман має намір звільнити керівництво Госгеокадастра

Гройсман має намір звільнити керівництво Госгеокадастра

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює звільнення виконуючого обов'язки голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює звільнення виконуючого обов'язки голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха. Про це прем'єр заявив на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що усувати - це мало, його треба звільнити. Тому сьогодні я запропоную урядові звільнити його (Цвяха, - ред.) З посади", - заявив Гройсман. Крім того, прем'єр дав доручення Міністерству аграрної політики і продовольства відсторонити керівників обласних управлінь Госгеокадастра і створити групи для проведення перевірок. Відзначимо, раніше прем'єр-міністр заявив, що в.о. глави Госгеокадастра був відсторонений від роботи.

Дану заяву Гройсман зробив після скарг про присутність в райдержадміністраціях так званих "смотрящих" від Госгеокадастра із земельних питань. Також, прем'єр підкреслив, що попросить Генеральну прокуратуру і НАБУ відкрити справу стосовно Цвяха, всіх керівників районних управлінь та розслідувати їх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку розкритикував роботу Олега Цвяха. Глава підкреслив, що зараз є істотні труднощі у представників аграрного бізнесу, фермерів по перереєстрації договорів оренди на землю. "Як ви думаєте на якому етапі виникають ці складності? Задіяні в цьому, можливо, голови райадміністрацій, можливо, глави обладміністрацій, можливо Госгеокадастр в Києві?", - звернувся Порошенко до Цвяху

 

 
Коментарі (0)