ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГройсман: Ми не зупинимо реформу децентралізації

Гройсман: Ми не зупинимо реформу децентралізації

Наразі основною метою уряду має стати нарощування можливостей примножувати регіональні ресурси на користь регіонів.

Наразі основною метою уряду має стати нарощування можливостей примножувати  регіональні ресурси на користь регіонів.

Започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана не тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  під час засідання Ради регіонального розвитку, у вівторок 24 жовтня, передає прес-служба Урядового порталу.

«Ми визначили конкретні податки, які зараховуються до місцевих бюджетів і можуть бути використані на власні потреби регіонів. Нові школи, новий транспорт, нові садки й дороги – це все результат децентралізації. Наше завдання – аби кожна гривня йшла на підвищення якості життя громадян», - сказав Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що на часі – відповідальне використання коштів та нарощування можливостей примножувати  регіональні ресурси, причому не тільки на користь обласних та районних центрів, а й маленьких сіл та селищ.  

«Кошти беруться від реального сектору - нових підприємств, нових робочих місць, детінізації. Це щоденна робота. Якщо ми взяли 100 млрд грн з центрального бюджету і передали в місцевий, то завдання стоїть не тільки витратити, а робити з них 200 млрд грн -  через економічне зростання, - зазначив Прем’єр-міністр. - Це завдання – яке ставить Президент і Уряд». 

 

 
Коментарі (0)