ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГройсман назвав дату початку монетизації субсидій

Гройсман назвав дату початку монетизації субсидій

Монетизація житлових субсидій в Україні запрацює вже з 1 січня 2019. На сьогоднішній день в Україні налічується близько 7 млн ​​домогосподарств, які отримують субсидії.

Монетизація житлових субсидій в Україні запрацює вже з 1 січня 2019.

Принаймні такі дані озвучив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні стоять нові завдання в системі субсидій. Завдання - монетизація субсидій для українських громадян. Міністерство соціальної політики сьогодні працює над цим питанням. Ми вийдемо на монетизацію з 1 січня 2019 », - заявив глава уряду ,.

Прем'єр також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні налічується близько 7 млн ​​домогосподарств, які отримують субсидії.

Як повідомлялося раніше, в Україні стартує програма запуску програми монетизації пільг на проїзд.

Це буде відбуватися таким чином. Пільговик пише заяву в соцслужби. Гроші автоматично перераховуються на банківську картку. Однак так повинно відбуватися в ідеалі, а насправді, поки все залишається на рівні розмов.

Систему планували запустити в травні. Але це станеться не скрізь. Тому що все вирішуватимуть місцеві керівники. У той же час, перераховувати гроші пільговикам безпосередньо буде вигідніше, ніж перевізникам.

І якщо в міських радах бачать світло в кінці тунелю, то ось самі пільговики анонсовану монетизації зовсім не раді. Затверджений урядом соціальний мінімум гарантує тільки 30 поїздок на місяць.

У деяких містах вирішили не перераховувати гроші пільговикам. А ввести картки, на яких буде зафіксовано певну кількість поїздок. На цю систему вже переходять Житомир, Вінниця та Тернопіль.

Система вже працює зі звичайними проїзними і банківськими картками. Скоро буде працювати і з картками пільговиків. Введуть 30-хвилинну або більш тривалу можливість пересадки в будь-який транспорт без додаткової оплати. Однак, щоб система запрацювала на повну, розрахунки з перевізниками повинні відбуватися без затримок.

Якщо з автобусами, тролейбусами і трамваями все більш-менш зрозуміло, то, як бути з проїздом залізницею. Поки все залишається на рівні ідей, борги соціальних служб перед залізничниками постійно зростають.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Травня 2018 p. 22:11
Крім того, у кінці опалювального періоду частину вже наданої "зимової" субсидії забирають назад: споживачі отримали платіжки, де субсидія зазначена із знаком "мінус" і додана до нарахованої суми. Нащо тоді на кожному кроці брехати, що субсидія є бесповоротною?