ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняГройсман розповів, що потрібно для зменшення витрат на ЖКП

Гройсман розповів, що потрібно для зменшення витрат на ЖКП

Аби менше платити за комунальні послуги, потрібно впроваджувати заходи з енергоефективності. На думку Прем’єра, це зменшить розмір платежів у 2-3 рази. Як і раніше, влада не розглядає жодних варіантів зі зниження тарифів на ЖКП.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав місцеві влади запроваджувати заходи з енергоефективності для зменшення рахунків громадян за споживання енергоносіїв у 2-3 рази.

Про це голова Уряду заявив під час зустрічі з міськими головами з розгляду проблемних питань розвитку місцевого самоврядування.

«У нас є два варіанти. Або ми надалі рухаємося у популістичному напрямку, допоки Україна потерпатиме від неефективного споживання ресурсів. Або ми стаємо відповідальними і робимо кроки, що ведуть нас до енергонезалежності. Завдяки енергоефективним заходам середній рахунок може впасти у 2-3 рази. Крім того, кошти, витрачені на енергоефективність, допоможуть створити десятки тисяч робочих місць, адже усе це потребує обслуговування», - заявив Гройсман.

Гройсман також наголосив про основні завдання влади щодо забезпечення серйозних заходів з енергоефективності.

«Необхідно забезпечити ефективний облік, аудит енергопостачальних компаній, забезпечити ефективний механізм соціального захисту. Ринкові ціни на газ дають можливість позбутися корупції. Усе це в руках місцевого самоврядування», - зауважив прем’єр.

Володимир Гройсман також зазначив, що на сьогодні газ в Україні – імпортований чи власного видобутку - має одну ринкову ціну.

 

 
Коментарі (0)