ГоловнаНовини ЖКГПодіїГройсман:«Штучна енергетична блокада Донбасу призвела до втрати 1% ВВП країни»

Гройсман:«Штучна енергетична блокада Донбасу призвела до втрати 1% ВВП країни»

«Це (енергетичну блокаду) зробили проти нашої держави. Україна втратила 1% ВВП - це кошти українських вчителів, лікарів, це кошти на безпеку і оборону нашої країни», - Глава Уряду
Штучно організована у січні поточного року енергетична блокада Донбасу призвела до втрати 1% ВВП країни і фактично позбавила державу добувних та промислових активів, які раніше працювали на Україну і сплачували податки в український бюджет, а тепер працюють на економіку Російської Федерації, це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.
 
Глава Уряду наголосив, що ці втрати на совісті організаторів блокади, «якщо вона (совість) є».
 
«Це (енергетичну блокаду) зробили проти нашої держави. Україна втратила 1% ВВП - це кошти українських вчителів, лікарів, це кошти на безпеку і оборону нашої країни», - підкреслив Глава Уряду.
 
Він нагадав, що до блокади Україна вивозила з тимчасово окупованих територій своє вугілля і воно використовувалося українськими металургійними заводами та ТЕЦ. І Уряд передбачав, що Росія перекриє цей напрямок постачання ресурсів, а отже  з минулого літа вживав усіх заходів для формування стратегічних запасів енергоносіїв. Але виявилося, що проти України, підкреслив Володимир Гройсман, зіграли організатори блокади.

«Наше завдання сьогодні - продовжувати диверсифікацію постачання ресурсів,  продовжувати програму заміни (одного виду) палива на інші види, щоб повністю завантажити українських шахтарів роботою на території країни», - зазначив Прем’єр-міністр. 

 
Коментарі (0)