ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГроші на підвищення стандартів виділять в разі виконання бюджету

Гроші на підвищення стандартів виділять в разі виконання бюджету

Уряд заявляє про підвищення соціальних стандартів вже в цьому році. Втім, умовою для цього є виконання Державного бюджету. Адже наразі фінансових ресурсів не ці цілі немає.
Кабінет Міністрів обіцяє, що в цьому році соціальні стандарти в Україні виростуть на 12%. Втім, кошти на соціальні виплати будуть направлені лиши за умови виконання бюджету. Про це Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив під час «Години запитань до уряду».
 
Зокрема, чиновник наголосив, що наразі грошей на підвищення соціальних стандартів немає.
 
«Зараз на даному етапі у нас додаткового ресурсу немає. У зв’язку з суттєвим падінням цін на нафту, у зв'язку з суттєвим обвалом світових цін на основні експортні позиції України нам буде дуже-дуже складно виконати державний бюджет. Як і в минулому році, заявляю: якщо виконання державного бюджету буде краще ніж ми очікували, це означає, що ці кошти ми направимо на соціальні виплати», - сказав Прем'єр-міністр.
 
При цьому, Глава уряду обіцяє, що підвищення соцстандартів скомпенсує ріст тарифів.
 
«Ми збільшуємо в поточному році соціальні стандарти так само на 12%, для того щоб скомпенсувати ріст цін і тарифів», - заявив урядовець.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд ухвалив останні 4 постанови, які необхідні для початку перевірок вказаних громадянами, які отримують субсидії, даних при оформленні відшкодувань та їх достовірності. Документи були ухвалені на засіданні Кабміну.
 
Коментарі (0)