ГоловнаКоментаріБудівництвоГ.Зубко:«Корупція в будівельній галузі залишається»

Г.Зубко:«Корупція в будівельній галузі залишається»

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запропонував усунути всіх керівників територіальних відділень ДАБК
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запропонував усунути всіх керівників територіальних відділень Державної архітектурно-будівельної інспекції.
 
«Сьогодні ми констатуємо, що корупція у будівельній галузі залишається. Вона не дає можливості людям повірити у прозорі процедури. І територіальні органи ДАБІ, місцеві і новоутворені органи, яким ми передали повноваження, залишаються в зоні не тільки корупційного ризику, а й інколи стають самим осередком корупції», — розповів Геннадій Зубко.
 
Він навів приклад по будівельному об’єкту в Одесі з класом наслідків СС3, де люди замість очікуваної підземної парковки отримали супермаркет. При цьому дозвіл з заниженим класом наслідків до СС1 був виданий органом архбудконтролю Одеської міської ради.
 
«Я думав, у нас буде тільки одне рішення - усунути тільки Одеську і Херсонську області. Але у мене пропозиція - усунути всіх, а потім нехай доводять, що вони гідні працювати на своїх посадах», - запропонував міністр.
 

За останній період на хабарах затримано керівників Волинського і Тернопільського територіальних відділень ДАБІ, сама звільнилася у зв'язку з хабарництвом глава Закарпатського відділення, затримані керівники місцевих відділень в Василькові (Київська область) і Черкасах. 

 
Коментарі (0)