ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГХарків чекає підвищення квартплати

Харків чекає підвищення квартплати

Харків’янам доведеться сплачувати більшу квартплату. Підвищення прогнозують на рівні 24% . Очікувати нові платіжки слід в липні або серпні.

У Харкові найближчим часом буде збільшено квартирну плату. Зростання очікується на рівні 24%. Про це заявив начальник управління з контролю обслуговування житлового фонду КП «Жилкомсервіс» Олексій Богач, передає прес-служба Харківської міської ради

Збільшення вартості квартплати чиновник аргументує підвищенням мінімальної заробітної плати (з 991 грн до 1,218 грн). Крім цього, ще одним чинником, який вплинув на ріс квартплати, тамтешні чиновники називають здорожчання електроенергії.

«Планується, що цього літа (або з липня, або з серпня) квартплата може становити в середньому 2 грн 26 коп./кв. м замість нинішнього тарифу - 1 грн 80 коп./кв. м», - йдеться в повідомленні.

У міській раді також наголошують, що у Харкові, в порівнянні з іншими містами-мільйонниками, найнижчий рівень квартирної плати, а жителі старих будинків сплачують лише 50% необхідної суми.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, харківське КП «Жилкомсервіс» нанесло державі та місту збитків в особливо великих розмірах. Зокрема, директор підприємства Олександр  Яковлєв, користуючись службовим становищем, розтратив гроші КП на загальну суму 10,393 млн грн.

 
Коментарі (0)