ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХарків компенсуватиме плату за вивезення сміття

Харків компенсуватиме плату за вивезення сміття

Міська влада розробляє механізм, як компенсувати пільговикам оплату вивезення сміття.

Міська влада розробляє механізм, як компенсувати пільговикам оплату вивезення сміття.

Про це сьогодні, 12 квітня, на зустрічі з ветеранами та пенсіонерами Комінтернівського району повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес. Відповідне доручення він дав заступникові міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлані Горбуновій-Рубан, інформує прес-служба міськради.

«Сьогодні в багатьох людей похилого віку грошей вистачає тільки на найпотрібніше. Тепер ми розробляємо програму компенсації з вивезення ТПВ для таких громадян. Тобто, умовно кажучи, якщо ви маєте заплатити 9,5 грн, то заплатите, наприклад, тільки 4 грн. Щоб задіяти таку компенсацію, ми повинні передбачити ці кошти в бюджеті міста.

Відмовитися від нового тарифу на вивезення сміття ми не можемо, тому що нам потрібно думати про екологічну безпеку міста. Тому ми працюємо над програмою, щоб увести компенсацію і зробити перерахунок тим людям, які не виробляють сміття в кількості, закладеній у тарифі. Швидко ми цього не зробимо, бо маємо провести великий обсяг робіт з обліку різних пільгових категорій громадян, але це буде зроблено в будь-якому разі», - зазначив Геннадій Кернес.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)