ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарків заступився за паркувальників

Харків заступився за паркувальників

Харків ще раз проситиме Кабінет Міністрів скасувати встановлення паркоматів. Харківські автомобілісти, як і раніше, платитимуть паркувальникам

Харків ще раз проситиме Кабінет Міністрів скасувати встановлення паркоматів. Харківські автомобілісти, як і раніше, платитимуть паркувальникам.

Про це 6 квітня повідомив директор КП «Харківпарксервіс» Дмитро Мандриков, інформує прес-служба Харківської міськради.

Чиновник уточнив, що паркувальники, оснащені касовими апаратами, і надалі стягуватимуть плату за паркування в Харкові.

Нагадаємо, що, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з другого кварталу 2012 року всі паркування потрібно обладнати паркоматами або іншими пристроями для обліку оплати паркувальних послуг. За словами директора комунального підприємства, на сьогодні в Харкові умови оплати паркування відповідають цим вимогам, оскільки всі послуги проводять через касовий апарат паркувальника.

Дмитро Мандриков також повідомив, що комунальні підприємства, які обслуговують паркування в обласних центрах, направлять чергове звернення Прем'єр-міністру України Миколі Азарову з проханням скасувати встановлення паркоматів. Рішення ще раз підтримати ініціативу Харкова ухвалили керівники КП сьогодні на засіданні в Київській міській раді. У нараді взяли участь представники Києва, Сум, Чернігова, Харкова, Дніпропетровська і Донецька.

«Ми не можемо повністю реалізувати те завдання, яке поставило Міністерство регіонального розвитку. Оскільки на законодавчому рівні відсутній механізм, що надає право операторові муніципального паркування впливати на автомобілістів, які відмовляються платити за послугу. Установлення паркоматів у такій ситуації не приведе ні до чого, крім необґрунтованих витрат на їхнє придбання. Люди як не платили, так і не будуть платити», - зазначив Дмитро Мандриков. 

Він також підкреслив, що в Києві встановлено 23 паркомати, які тепер не використовуються.

За словами директора КП «Харківпарксервіс», звернення до Миколи Азарова направлять найближчими днями.

Нагадаємо, раніше на ім'я Прем'єр-міністра України було підписано колективне звернення комунальних підприємств, які обслуговують паркування в Харкові, Донецьку, Сумах, Луганську, Запоріжжі, Кривому Розі, Луцьку, Львові та Києві. Крім того, подібний лист до Кабміну було направлено і від Харківської міської ради

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)