ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2023-2024Харків’янам доведеться чекати опалення понад тиждень

Харків’янам доведеться чекати опалення понад тиждень

Більш ніж половина харківських об'єктів соціальної сфери уже підключені до опалювальної системи. Водночас, мешканцям житлових будинків доведеться чекати на тепло іще понад тиждень.

Майже 66% будинків, в яких розташовані об'єкти соціальної сфери із учорашнього дня підключені до опалення. Про це заявив генеральний директор комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв, як повідомили «Україні Комунальній» у прес-службі Харківської міської ради.

Він підкреслив, що відучора стартував опалювальний сезон для лікарень, пологових будинків, будинків для людей похилого віку та об'єктів, де постійно перебувають діти. За його словами, в об'єктах соціальної сфери буде повністю включено опалення за два-два з половиною дні, і після цього тепловики приступлять до підключення систем опалення в житлових будинках. Сергій Андрєєв також зазначив, що до сьогоднішнього вечора соціальну сферу можуть підключити до опалення на 99%.

«У житлових будинках опалення почнуть включати відразу після соцсфери, і перед нами поставлено завдання - подати тепло в них до 15 жовтня. Ми будемо намагатися зробити це раніше. Прохання до харків'ян - потерпіти 7-8 днів, і опалювальні системи в житлових будинках будуть запущені», - запевнив генеральний директор комунального підприємства.

Він нагадав, що вперше за останні роки система опалення міста технічно і організаційно була готова вже до 20 вересня.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, КП «Харківські теплові мережі» із  27 вересня розпочало подачу тепла в заклади соціальної сфери: лікарні, пологові будинки, дитячі садки і школи.

Відповідне доручення дав харківський міський голова Геннадій Кернес у зв'язку з пониженням середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 градусів і нижче.

 
Коментарі (0)