Опалення не поспішає в будинки киян

«Київенерго» підключило до опалення близько 40% столичних дитсадків. Опалювати почали уже й низку житлових будинків. Однак, 5% столичних будинків все ще залишаються без гарячої води.

Станом на ранок 1 жовтня фахівці ПАТ «Київенерго» підключили до централізованого опалення 379 об’єктів соціальної сфери та 9 житлових будинків. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі товариства.

Так, за словами генерального директора ПАТ «Київенерго» Олександра Фоменко, на сьогодні близько 40% столичних дитсадків та лікарняних закладів  – вже з теплом.  Зокрема, до тепла підключено 189 дитячих садочків, 161 лікарняний заклад та 16 шкіл. 

Водночас, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов заявив, що упродовж першого дня від офіційного старту опалювального сезону в столиці, тепло прийшло уже в 217 з 553 наявних у місті дитячих садків та 13 з 25 шкіл-інтернатів.

«До опалення встигли підключити уже половину медичних закладів столиці. Тепло в 67 з 183 лікувальних установах, передусім в пологових будинках, дитячих санаторіях, перинатальних центрах та стаціонарах» - відзвітував Олександр Попов.

Втім, за його словами, на сьогодні у столиці залишається 5% будинків без гарячої води. У більшості випадків «Київенерго» проводить масштабну заміну старих труб. Ще частина – холодні, бо досі латають незначні пошкодження комунікацій. Голова КМДА пообіцяв киянам, що завершити ці роботи мають упродовж тижня.

Повідомляється, що завершити процес підключення об’єктів соцсфери планується до  2 жовтня. При цьому, процес підключення житлових будинків до тепла триватиме протягом 7 днів.

Нагадаємо, з 1 жовтня «Київенерго» розпочали поетапне підключення до тепла житлового фонду. Загалом компанія в межах своєї відповідальності повинна підключити до опалення понад 10 тис. житлових будинків. У першу  чергу запуск тепла відбувається у будинки, внутрішньобудинкові мережі яких технологічно готові до запуску теплоносія.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підготовка до нового опалювального періоду 2013-2014 років по всій Україні завершена. Усім регіонам дозволили розпочинати подачу тепла.

 
Коментарі (0)