ГоловнаНовини ЖКГЖитлоХарків’яни дочекаються власного житла

Харків’яни дочекаються власного житла

Понад 230 харків’ян зможуть отримати своє житло. За фінансової підтримки ДІУ у місті введено в експлуатацію багатоквартирний будинок.

У Харкові введено в експлуатацію 16-поверховий будинок на 239 квартир, завершення будівництва якого профінансувала Державна іпотечна установа. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

За словами голови ДІУ Валентина Рибачука, будівництво даного будинку було розпочато ще у 2007 році, але за наслідками світової фінансової кризи було призупинено. Так, ДІУ надали фінансування у розмірі 48 млн. грн., таким чином роботи на об’єкті поновили.

Нагадаємо, Державна іпотечна установа реалізує Програму фінансування завершення будівництва об’єктів житлового призначення по всій території України.

«У рамках реалізації будівельної програми, установа профінансувала добудову 35 житлових будинків, спрямувавши на ці цілі близько 1 млрд. грн. Після введення в експлуатацію цих об’єктів понад 10 тис. українських родин отримають власне житло», - підкреслив Валентин Рибачук.

Раніше зазначалося, що на державну іпотеку цьогоріч витрачено понад 100 мільйонів гривень. За даними ДІУ з початку року за підтримки держави понад 450 родин придбали пільгове житло.

Як повідомляла «Україна Комунальна», за підсумками  роботи у вересні 2013 року Державна іпотечна установа сформувала щомісячний рейтинг найбільш активних банків-партнерів.

За словами начальника управління зв’язків з громадськістю ДІУ Ганни Волобуєвої, разом із масштабними системними банками першої групи до співпраці з ДІУ долучаються і банки з меншою капіталізацією.

 
Коментарі (0)