ГоловнаНовини ЖКГОСББХарків'яни не надто прагнуть створювати ОСББ

Харків'яни не надто прагнуть створювати ОСББ

Протягом 2012 року в Харкові було створено 16 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Зараз ідея створення ОСББ найбільш ефективно реалізується в будинках з конкретною проблемою в обслуговуванні і в новобудовах. Загалом на сьогодні у місті зареєстровано 314 ОСББ.

Про це сьогодні повідомив начальник відділу з контролю за діяльністю ОСББ, ЖК, ЖБК Департаменту житлового господарства Харківської  міськради Олександр Бєляцький.

За його інформацією, у минулому році було створено п'ять ОСББ в Московському районі, три – в Київському, по два – у Дзержинському та Червонозаводському районах, а також по одному об'єднанню в Комінтернівському, Фрунзенському, Ленінському та Орджонікідзевському районах міста. У 2011 році було створено 11 ОСББ.

Олександр Бєляцький уточнив, що протягом 2011-2012 років у Харкові був зроблений акцент на інформування мешканців багатоквартирних будинків про переваги управління житловими будинками шляхом створення ОСББ.

Начальник відділу підкреслив, що відділ з контролю за діяльністю ОСББ, ЖК і ЖБК постійно надає методичну допомогу ініціативним групам з питань створення ОСББ, а також проводить інформаційну та організаційну роботу з метою сприяння створенню ОСББ. Також було укладено договір з Харківською національною академією міського господарства на проведення курсів для тих мешканців, які хочуть створити у своєму будинку ОСББ. Так, з 2009 по 2012 роки там пройшли навчання 460 чоловік.

 
Коментарі (0)