ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2023-2024Львів готовий розпочати опалювальний сезон раніше

Львів готовий розпочати опалювальний сезон раніше

Львівські котельні готові до опалювального сезону на 97%. Тепло для соціальних об’єктів можуть увімкнути вже на початку жовтня.

У Львові опалювальний сезон може розпочатися раніше, відмітив мер міста Андрій Садовий. Про це «Україні комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Орієнтовно 15 жовтня має розпочатись опалювальний сезон. Але як буде потреба, ми готові подавати тепло  скоріше. До прикладу, Будинок дитини на вул.Остроградських попросив подати тепло, і ми будемо це робити. Ми готові це робити для закладів охорони здоров'я, закладів освіти, така можливість сьогодні є, система працює», - зазначив Андрій Садовий.

За словами мера, всі роботи по заміні теплотраси продовжуються. В цьому році заплановано замінити приблизно 20 км теплотраси по Львову.

Водночас директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж розповів, що до першого жовтня планують підготувати всі будинки до початку опалювального сезону. «Сьогодні до опалювального сезону готові 108 котелень (97%). Крім того, 911 будинків із 1624 вже підготовлені до подачі тепла, це приблизно 60% будинків. Наше завдання, щоб до першого жовтня будинки були готові. По лікарнях і школах показник також хороший, близько 70% готові до опалювального сезону», - каже Степан Пакіж.

Як зазначалося раніше, опалювальний сезон в Україні розпочнеться 5 жовтня з об'єктів соціальної сфери. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник.

Нагадаємо, за законодавством України опалювальний сезон для бюджетних установ та соціальних об’єктів починається з 1 жовтня, а для населення може розпочатися з 1 по 15 жовтня, якщо середня температура за три доби становить 8 градусів Цельсія.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Україна готова до початку опалювального сезону на 97%, однак теплоенергетикам ще доведеться погасити борги за природний газ до 15 жовтня.

 
Коментарі (0)