ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГХарківські під'їзди розквітнуть завдяки ... Інтернету

Харківські під'їзди розквітнуть завдяки ... Інтернету

У Харкові буде відремонтовано близько 800 під'їздів

До кінця 2012 року в Харкові за сприяння провайдерів телекомунікаційних послуг буде відремонтовано близько 800 під'їздів.

Про це 2 жовтня в ході огляду робіт в будинку №13/2 по вул. Червоножовтневій повідомив директор комунального спеціалізованого підприємства «Інженерні мережі» Юрій Клейшмідт, інформує прес-служба Харківської міськради.

За його інформацією, роботи в будинку почалися наприкінці вересня, їх завершення планується за тиждень. Він пояснив, що у фінансуванні ремонту під'їздів беруть участь як провайдери, які надають послуги у конкретному будинку, так і міська влада, а також КСП «Інженерні мережі».

Юрій Клейшмідт зазначив, що провайдери охоче погоджуються на виконання робіт, оскільки самі виступили з ініціативою взяти участь в ремонті під'їздів. За його словами, поки що жоден провайдер не відмовився співпрацювати з владою в цьому напрямку. Навпаки, часто провайдер сам пропонує об'єкт - як правило, той будинок, в якому він обслуговує своїх абонентів.

Директор КСП нагадав, що в разі відмови від робіт з благоустрою з провайдером може бути розірваний договір на обслуговування їхніх внутрішньобудинкових мереж. Після прийнятого на останній сесії Харківської міської ради рішення про внесення змін до Правил благоустрою міста, працівники «Інженерних мереж» можуть складати протоколи і передавати їх в адміністративну комісію.

«Провайдери усвідомлюють, яку шкоду всі ці роки вони наносили місту, тому вони самостійно звернулися до міської влади з пропозицією допомогти з ремонтом. Роботи вестимуться впродовж всього будівельного сезону. Цього року ми запланували відремонтувати близько 800 об'єктів, більшість робіт на них уже підходить до завершення», - зазначив Юрій Клейшмідт.

Він повідомив, що роботи починаються з входів у під'їзди, у разі потреби міняються вхідні двері, встановлюються перила, оновлюються сходинки, потім під'їзд штукатурять, білять і фарбують. 
 
За словами Юрія Клейшмідта, титульні списки на ремонт об'єктів складаються на підставі звернень мешканців на гарячу лінію Харківського міського голови, в службу «15-62», в районні адміністрації або ділянки КП «Жилкомсервіс».

Всього в місті близько 24 тис. під'їздів, з них більша частина потребує ремонту. Роботи в під'їздах ведуться вже другий рік поспіль.

Нагадаємо, 26 вересня Харківська міська рада затвердила Порядок утримання та розміщення лінійно-кабельних споруд та телекомунікаційного обладнання. Тепер всі роботи в цій сфері будуть здійснюватися виключно на підставі договірних відносин із КСП «Інженерні мережі» і тільки згідно із затвердженим проектом. Завдяки цьому рішенню, діяльність Інтернет-провайдерів і постачальників телекомунікаційних послуг буде впорядкована.

Також рішенням сесії було затверджено перелік посадових осіб, які уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення за порушення Правил благоустрою території Харкова.  

 
Коментарі (0)