ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківські перевізники отримали «знак якості»

Харківські перевізники отримали «знак якості»

Харків випереджає інші міста України за якістю пасажирських міських перевезень.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

За словами голови Харківського відділення Асоціації автомобільних перевізників України Валерія Дробушко в багатьох українських обласних центрах планують зробити низку нововведень, наприклад, створити великі транспортні структури перевізників з парком близько 100 автомашин, впровадити системи GPS-навігації і відеоспостереження, оновити рухомий склад, ввести уніформу для водіїв, а також почати боротьбу з нелегальними перевізниками. Все це, за словами керівника міського відділення, вже працює і робиться в Харкові.

«У нас, завдяки створенню великих підприємств, немає нелегальних перевізників. За кожним підприємством закріплений окремий район. Також це зручно у вирішенні питань з міською владою. В інших же областях це катастрофа», - підкреслив Валерій Дробушко.

Він додав, що, наприклад, в Сумах працює 186 дрібних перевізників, що погано позначається на якості перевезень. У Харкові ж впроваджені системи GPS-навігації і відеоспостереження, які допомагають оцінювати якість їзди водія з точки зору безпеки, контролювати виручку, фіксувати кількість пільговиків, які заходять в автобус, а також спостерігати за салоном маршрутки.

Як повідомив директор одного з харківських автотранспортних підприємств Олександр Степков, запис із камер, які встановлені в автобусах, щодня переглядає технічний директор підприємства. «У разі виявлення порушень він показує їх мені, і ми розмовляємо з водієм», - розповів Олександр Степков.

Він також підкреслив, що автобуси на одному маршруті можуть перевозити до тисячі чоловік на день, з яких близько 25% пільговиків.

 
Коментарі (0)