ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїХарківські руїни все-таки знайшли собі жертву

Харківські руїни все-таки знайшли собі жертву

У Харкові внаслідок обрушення конструкцій старовинного двоповерхового будинку загинув чоловік. Це вже не перша надзвичайна подія за цією адресою

У Харкові внаслідок обрушення конструкцій старовинного двоповерхового будинку загинув чоловік.

Про це повідомляє прес-служба МНС.

Як зазначається у повідомлені, 8 травня о 22:34 до Головного територіального управління МНС України у Харківській області надійшло повідомлення про часткове обрушення конструкцій площею 70 кв. м нежитлового будинку  на вул. Жовтневої Революції, 5.

На місці події працівниками МНС було встановлено, що за вказаною адресою розташований двоповерховий будинок забудови до 1917 року. У 1989 році рішенням Червонозаводської районної ради будинок визнаний аварійним, мешканців відселили у 1997 році.

Після ретельного обстеження та розвідки місця події підрозділами МНС з використанням тепловізора та кінологічної служби, рятувальники знайшли та винесли з-під завалу тіло загиблого чоловіка 1977 р.н., який проживав у сусідньому будинку.

З розташованого поруч двоповерхового будинку на п’ять квартир виведено 8 мешканців.

На місці події працювали керівництво та оперативна група ГТУ МНС України в Харківській області.

Нагадаємо, це вже не перша надзвичайна подія за цією адресою. Як повідомляла «У.К.», 28 квітня о 20:40 до МНС у Харківській області вже надходило повідомлення про часткове обрушення цього будинку. Загальна площа обвалу склала 100 кв. метрів.

Тоді ніби-то обійшлося без жертв – людей під завалами виявлено не було. За попередніми даними, обрушення будівлі сталося через фізичну зношеність конструкцій будинку. Працівники МНС переконували, що загрози мешканцям інших будинків немає.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)