ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Харківські теплові мережі ретельно готуються до зими

Харківські теплові мережі ретельно готуються до зими

У Харкові триває підготовка до нового опалювального сезону 2013-2014 років. За повідомленнями теплоенергетиків, місто готове до зими майже на 80%.

Рівень підготовки об'єктів теплового господарства Харкова до осінньо-зимового опалювального сезону становить 76%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами головного інженера КП «Харківські теплові мережі» Євгена Зінченка, підприємство в рамках підготовки до зими працює за декількома напрямками. Це підготовка теплоджерел різної потужності, малих котелень, насосних станцій, модернізація обладнання, часткова або повна заміна малоефективних котлів на 12-ти котельнях міста, а також підготовка в рамках технічного обслуговування житлових будинків.
 
Головний інженер КП «ХТМ» підкреслив, що рівень готовності районних котелень з системою централізованого теплопостачання (всього в місті 6 таких котелень) теж складає 76%.
 
Крім того, цього року намічено виведення з експлуатації дев'яти вбудованих малих котелень, які на сьогодні малоефективні і непродуктивні, й переведення їх на централізовану систему теплопостачання від ТЕЦ-5. Зараз цей процес йде, закінчення робіт заплановано на середину вересня.
 
Також Євген Зінченко повідомив, що цього року буде продовжено реконструкцію котельні на вул. Шевченка, 301. Роботи на цьому об'єкті почнуться в жовтні і будуть вестися без припинення технологічного циклу, і за два місяці тут буде змонтований ще один котел.
 
До початку опалювального сезону також пройде капітальний або поточний ремонт низьковольтних насосів, всього буде відремонтовано 800 агрегатів.
 
Як підкреслив Євген Зінченко, рівень готовності опалювальних систем житлового фонду становить 73%, і в середньому за тиждень цей рівень підвищується на 3-4%.
 
Головний інженер ХТМ також повідомив, що ступінь зносу тепломереж становить близько 70%. Поточного року підприємство запланувало замінити 26 км труб, на сьогоднішній день вже замінено 70%. На ці цілі буде вкладено близько 56 млн грн.

 
Коментарі (0)