ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГХарківський водоканал бідкається на тарифи

Харківський водоканал бідкається на тарифи

У чинному тарифі передбачена щомісячна оплата за спожиту електроенергію 18,2 млн грн, а фактично підприємство повинно сплачувати за нарахуваннями АК «Харківобленерго» 25,7 млн грн.

Діючі тарифи не покривають витрат на забезпечення водою харків'ян.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КП «Харківводоканал».

Згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг №129 від 16.03.2012 р. «Про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення КП «Харківводоканал», 1 квітня 2012 року було проведене коригування тарифів для населення. Воно не покрило фактичних витрат підприємства на надання послуг. Відшкодування фактичних витрат на водопостачання складає 57,2%, на водовідведення - 52,1%.

У чинному тарифі передбачена щомісячна оплата за спожиту електроенергію 18,2 млн грн, а фактично підприємство повинно сплачувати за нарахуваннями АК «Харківобленерго» 25,7 млн грн.

Крім того, щомісячне зростання тарифу на електроенергію призводить до додаткових збитків підприємства.

Зараз КП «Харківводоканал», перебуваючи в умовах недофінансування, проводить цілеспрямовану роботу щодо виходу підприємства з критичної фінансової ситуації, вишукує кошти для погашення заборгованості, що утворилася перед АК «Харківобленерго», і вже має позитивні результати цієї роботи.

Діяльність КП «Харківводоканал» і АК «Харківобленерго» спрямована на забезпечення жителів Харкова життєво необхідними якісними комунальними послугами. Відключення «Харківводоканалу» від енергопостачання загрожує відсутністю води в багатьох районах міста.

КП «Харківводоканал» визнає свій борг перед енергетиками, але в той же час закликає своїх колег з АК «Харківобленерго» не загострювати ситуацію навколо оплати за електрику і пропонує шукати шляхи вирішення проблеми за столом переговорів, а не залишати харків'ян без води.

 
Коментарі (0)