ГоловнаНовини ЖКГТранспортХерсонський аеропорт запустять до літа

Херсонський аеропорт запустять до літа

До початку літа влада Херсону планує відновити роботу місцевого аеропорту, який через суд вдалося повернути у власність громади області

За 6 років іноземний інвестор так і не зміг запустити в роботу херсонський аеропорт. Відтак, у минулому році весь майновий комплекс, який залишився від колишнього господаря, знову повернувся до статутного фонду комунального підприємства «Херсонські авіалінії».

За цей час встигли провести інвентаризацію майна та виконати технічну документацію усіх споруд на площі 300 га. Як запевняє керівництво аеропорту, основа підприємства, яка була закладена ще у 80-ті роки минулого століття, нині перебуває в задовільному стані.

Для проведення ремонтних робіт на території об’єкту, зокрема у будівлі аеровокзалу та на злітно-посадковій смузі, чекають теплої погоди.

«Чим більше ми сьогодні вложимо в цей аеропорт, тим більше він буде цікавий тим авіакомпаніям, які сьогодні вже готові їхати до нас і спілкуватися. Основне, що нам треба буде показувати – це злітну полосу. Ми її повністю очистили, але шви ми не заливали тому, що холода», - зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк.

Залучати авіакомпанії до співпраці область планує на наступному етапі розвитку підприємства. Зацікавленість вже висловили дві російські та одна турецька авіалінії. Наразі з ними ведуться переговори. Втім, віддавати повністю аеропорт компаніям обласна влада не збирається. Обіцяє, що 50% залишиться у віданні громади.

Джерело: радіо Ера

 
Коментарі (0)